NFT uurimine mängutööstuses

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

NFT on mängudes muutunud populaarseks, võimaldades mängijatel oma mängusiseseid esemeid omada ja nendega kaubelda.

Selles artiklis räägime sellest, kuidas NFT-d töötavad, nende kasutusvõimalustest mängudes ja nende taga olevast tehnoloogiast, pakkudes arusaamist NFT tähendusest mängudes.

Peamised põhitegurid

  • NFT-d võimaldavad mängijatel oma mängusiseseid esemeid tõeliselt omada. Need esemed on tänu plokiahela tehnoloogiale mängust endast sõltumatud.
  • NFT-d kasutatakse unikaalsete mängusiseste esemete, näiteks nahkade, relvade või tegelaste jaoks. Mängijad saavad neid esemeid osta, müüa või nendega kaubelda.
  • Mõned mängud premeerivad mängijaid NFT-dega, millel on reaalne väärtus. See loob rahalisi stiimuleid mängimiseks.
  • NFTde haruldust ja autentsust saab kontrollida plokiahelas, mis lisab väärtust ja ihaldusväärsust.
  • Mõned mängud võimaldavad NFT-d kasutada mitmel platvormil ning suurendavad nende kasulikkust ja väärtust.
  • NFTde levik mängudes on toonud kaasa suured kauplemismahud ja mõned esemed on muutunud väga väärtuslikeks kollektsiooniobjektideks.
  • NFTde turg on ebastabiilne ja sellel puuduvad selged eeskirjad. Seetõttu kaasnevad sellega riskid ja ebakindlus.
  • NFTde kasutamine mängudes tõenäoliselt kasvab ning üha rohkem mänge võtab neid märke kasutusele ja loob uusi majandusmudeleid.
  • Sellised mängud nagu CryptoKitties, Axie Infinity ja Decentraland kasutavad NFTsid, mis võimaldavad mängijatel koguda, kaubelda ja omada virtuaalset vara.

Kuidas kasutatakse NFT-d mängudes?

NFT-d kasutavad spetsiaalset veebipõhist pearaamatut, et jälgida, kellele need kuuluvad. On mõned viisid, kuidas NFT-d kasutatakse krüptomängudes:

  • Digitaalsed kollektsiooniobjektid → mängud on hakanud kasutama NFTsid kogumiskõlblike esemete, näiteks erihallide, relvade või tegelaste jaoks. Need esemed on unikaalsed ja neid saab osta, müüa või kaubelda erinevatel platvormidel.
  • Omand ja kauplemine → erinevalt traditsioonilistest mängudest, kus esemed on seotud mänguga ja neid ei saa üle anda, võimaldavad NFT-del mängijad oma varadega väljaspool mängu NFT-turuplatsidel kaubelda või neid müüa.
  • Play-to-Earn mudelid → mõned mängud premeerivad mängijaid NFT-dega, millel võib olla reaalne väärtus. See mängimisest teenimise mudel pakub rahalisi hüvesid ja mängijad hindavad seda väga kõrgelt.
  • Päritolu ja haruldus → plokiahelas saab hõlpsasti näha, kus NFT on vermitud või müüdud. See aitab näidata, et see on reaalne, ning võib muuta selle mängijate jaoks väärtuslikumaks ja ihaldusväärsemaks.

NFTde eelised mängude puhul

Mitte-kantavad žetoonid pakuvad mõningaid unikaalseid eeliseid. Nende eeliste täielikuks mõistmiseks tuleks mõista, kuidas NFT-d töötavad:

Tõeline omandiõigus

Erinevalt traditsioonilistest mängudest, kus teie ost on seotud teie kontoga ja seda ei saa liigutada. NFT-d salvestatakse plokiahelas, mis tähendab, et neid saab müüa, kaubelda või hoida mängust sõltumatult.

Tõestatud haruldus

NFT-d on ainulaadsed. See tähendab, et kui mängus öeldakse, et mingist erilisest mõõgast on ainult 100 eksemplari, saate kontrollida plokiahelat ja kinnitada, et neid on tõepoolest ainult 100.

Koostalitlusvõime

Mõned mängud on välja töötatud nii, et NFTsid saab kasutada mitmel platvormil ja mitmes mängus. See tähendab, et ühes mängus ostetud mõõka võib potentsiaalselt kasutada teises mängus, kui mõlemad mängud toetavad samu NFT-standardeid.

Kogutavus ja väärtus

Kui mäng muutub populaarseks, võivad sellega seotud NFT-d muutuda väärtuslikumaks, mis annab mängijatele võimaluse saada kasu oma esemete müügist. Nii nagu füüsilised kollektsiooniobjektid, võivad ka NFTd aja jooksul oma väärtust tõsta.

Muutumatus

Kui olete omandanud NFT, ei saa omandiõiguse andmeid muuta ega kustutada, sest need on salvestatud plokiahelas. See tähendab, et teie esemed on turvalisemad ja nende kadumine või varastamine on vähem tõenäoline.

Play-to-Earn mudel

Mõned mängud premeerivad mängijaid NFT-dega mängu mängimise või teatud vahe-eesmärkide saavutamise eest. Need NFT-d võimaldavad mängijatel potentsiaalselt teenida tulu, mängides mänge.

Digitaalsed ökosüsteemid

NFTd võimaldavad luua mängudes keeruka digitaalse majanduse, kus mängijad saavad olla loojad või kauplejad, kes aitavad kaasa mängu ökosüsteemile ja majandusele.

Loojatele makstavad autoritasud

Kui mängude arendajad loovad NFTsid, võivad nad programmeerida sisse autoritasu süsteemi, et nad saaksid müügiprotsendi iga kord, kui nende NFTd müüakse järelturul. See tagab pideva tuluvoo.

NFT-mängude-eelised

Majanduslik mõju

NFTd on tekitanud nii elevust kui ka skeptilisust nende majandusliku mõju suhtes:

Majanduslik kasu:

  • NFT-d võimaldavad kunstnikel ja loojatel müüa oma loomingut otse fännidele, ilma et nad vajaksid vahendajaid, ning leida uusi võimalusi raha teenimiseks.
  • See on uut tüüpi investeering, mida inimesed ja ettevõtted saavad osta. Tegemist on eriliste digitaalsete esemetega, mida saab koguda ja omada nagu kunsti või kauplemiskaarte.
  • NFT-d on digitaalsed sertifikaadid, mis näitavad, kellele kuuluvad sellised asjad nagu veebikunst, laulud või videomängude asjad. Need aitavad jälgida, kellele miski kuulub, ja lihtsustavad selle tõendamist, et see on tõesti sinu oma.
  • See aitab kasvatada online-äri, tuua uusi ideid ning luua rohkem töökohti ja võimalusi raha teenimiseks.

Majanduslikud puudused:

  • NFTde turg on uus ja sellel ei ole veel kindlaid reegleid. See tähendab, et nende hinnad võivad palju muutuda ja on raske teada, mida nad tegelikult väärt on.
  • Mõned NFT-d on väga kallid ja selleks, et nendega tegeleda, peab teadma palju tehnoloogiast. See võib raskendada nende inimeste osalemist, kellel pole palju raha või tehnilisi oskusi, mis võib muuta ebaõigluse veelgi halvemaks.
  • NFTde seadused on alles väljatöötamisel. See tähendab, et alati ei ole selge, kellele NFT kuulub, ja on võimalus, et neid võidakse kasutada valesti.

Õiguslikud ja regulatiivsed kaalutlused

Mittekantavad märgid on sageli seotud digitaalse kunsti või muusikaga. Kuid on suur küsimus, kas NFT omamine tähendab, et te omate kunsti või muusikat, millega see on seotud.

On ebaselge, kas NFT ostmine annab teile täieliku õiguse sisule või ainult digitaalsele sümbolile. See segadus võib tekitada probleeme kunstnikele, kes loovad materjali, inimestele, kes seda koguvad, ja veebisaitidele, mis seda müüvad.

Praegu ei ole NFTde kohta selgeid ülemaailmseid reegleid. See võib tekitada probleeme ja ebakindlust inimestele, kes ostavad, müüvad või loovad NFTsid:

  • Ilma selgete reegliteta on raske öelda, kas investeerimine NFTdesse on turvaline või seda väärt, mis muudab pettuste ja pettuste toimumise lihtsamaks.
  • Loojad, kes soovivad NFTdest kasu saada, võivad sattuda probleemidesse, sest eeskirjad selle kohta, kellele õigused kuuluvad ja kuidas neid kasutada, võivad olla segadust tekitavad.
  • NFT-turuplatsid võivad olla keerulised, sest reeglid ei ole väga selged. See võib põhjustada õiguslikke või rahalisi probleeme.

Tulevikutrendid ja prognoosid

NFT mängude puhul muutub üha populaarsemaks. Siin on, mis võib NFT-dega mängudes aja jooksul juhtuda:

  • Tõenäoliselt näeme rohkem mänge, mis kasutavad NFT-d, lastes mängijatel omada unikaalseid esemeid või tegelasi.
  • Mängijad võivad oma NFT-dega kaubelda või neid teistele müüa, muutes mängimise rohkem turuplatsi sarnaseks.
  • Mõned mängud võivad lasta mängijatel teenida NFTsid, millel on reaalne väärtus, nii et mängimine võib tähendada ka raha teenimist.
  • Mängud võivad pakkuda spetsiaalseid NFTsid kui kollektsioonitooteid või auhindu saavutuste eest.
  • Me võime näha täiesti uut tüüpi mänge, mis on üles ehitatud NFTde kogumise ja kasutamise ideele.
  • Mängudes võivad olla terved virtuaalsed maailmad ja esemed, mis kuuluvad NFT-dele.

Näiteid NFT kasutamise kohta mängudes

CryptoKitties

Iga CryptoKitty on ainulaadne ja kuulub mängijale digitaalse rahakoti kaudu. Mängijad saavad oma CryptoKitties'i aretada, et luua uusi ja unikaalseid järeltulijaid, kelle omadused on päritud nende vanematelt, suurendades nende haruldust ja väärtust. 2017. aastal kasutusele võetud CryptoKitties saavutas populaarsuse Ethereumi plokiahelas olevate NFTde pioneeritööde tõttu.

Cryptokitties-mäng

Axie Infinity

Axie Infinity on plokiahelapõhine mäng, kus mängijad koguvad, kasvatavad ja võitlevad digitaalsete olendite, nn akside vastu. See töötab Ethereumi plokiahelas, kasutades Axie Infinity märgid (AXS) ja Smooth Love Potion (SLP) mängusisesteks tehinguteks, nagu aretamine ja kauplemine Axies.

Mis-on-Play-to-Earn-mang-Axie-Infinity

Decentraland

Decentraland on 3D suhtlusvõrgustik ja mänguplatvorm Metaverse. Siin toimub kõik – alates ostudest ja sotsiaalsest suhtlusest kuni töö, igapäevaste tegevuste ja meelelahutuseni – täielikult digitaalses, virtuaalses või laiendatud reaalsuse keskkonnas.

Decentraland-nft-mängude-ettevõtted

NFT hasartmängude puhul Järeldus

NFT-d muudavad seda, kuidas me mänge mängime. Nad võimaldavad mängijatel tõesti omada, kaubelda ja teenida raha asjadega, mida nad mängudes leiavad või teenivad. Et mõista NFTde mõju, on oluline vaadata plokiahela tehnoloogiat mängudes. Ehkki väärtuses on tõusud ja mõõnad ning reeglid ei ole veel selged, on NFT-d siiski populaarsed. Nad pakuvad tõelist omandiõigust, piiratud summasid ja võimalusi mängimise ajal teenida.

KKK NFT-de kohta mängudes

Mida tähendab NFT mängudes?

Mängude puhul tähendab NFT unikaalset digitaalset eset, mida mängijad saavad mängus omada, kaubelda või müüa.

Kuidas saab NFT-d mängudes kasutada?

NFT-d saab mängudes kasutada unikaalseid mängusiseseid esemeid, nagu tegelased, nahad või relvad, mida mängijad saavad omada või kaubelda.

Millises mängus kasutatakse NFT-d?

Axie Infinity on näide mängust, mis kasutab NFTsid, võimaldades mängijatel koguda ja kaubelda digitaalsete lemmikloomadega.

Milline on NFT-mängude tulevik?

NFT-mängude tulevik hõlmab tõenäoliselt seda, et rohkem mänge võtab NFT-d kasutusele, võimaldades mängijatele mängusiseste varade omamist ja luues potentsiaalselt uusi majandusmudeleid mängude valdkonnas.

Kuidas mõjutab NFT mängutööstust?

NFT-d mõjutavad mängutööstust, sest nad pakuvad mängijatele uusi võimalusi mängusiseste esemete omamiseks, ostmiseks ja müümiseks, mis võib kaasa tuua rohkem investeeringuid mängijatele ja uusi mängukogemusi.

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele