Uuring Aitab Selgitada Bitcoini Seost Globaalsete Raha Varude Trendidega

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

25. septembril teatas Lyn Alden Investment Strategy asutaja värskelt tellitud teadustöö avaldamisest. See töö keskendub globaalsete rahaloome analüüsile ja selle võrdlemisele erinevate varaklassidega. Uuring uurib, kuidas erinevad varad, sealhulgas Bitcoin, reageerivad globaalsete rahavarude muutustele.

Üks uuringu silmapaistvamaid järeldusi on, et Bitcoin järgib globaalsete rahavarude (tuntud ka kui M2) liikumist 83% ajast. See korrelatsioon Bitcoini ja globaalsete rahaloome vahel on tugevam kui teiste varadega.

Teadustöö tõi välja, et Bitcoini hind on tihedalt seotud globaalsete likviidsuse muutustega. See viitab sellele, et Bitcoin võiks toimida kui “likviidsuse baromeeter”, mis tähendab, et see peegeldab rahade kättesaadavuse muutusi kogu majanduses.

Bitcoin: Uus Likviidsuse Baromeeter

Uuring selgitab, et kui globaalne likviidsus laieneb — mida sageli mõõdetakse M2 rahavarude kaudu — siis tõuseb tavaliselt ka Bitcoini hind. Vastupidi, kui likviidsus kitseneb või väheneb, järgib Bitcoini hind sama langustrendi. See näitab, et Bitcoini väärtus on tundlik globaalsete rahavarude hulgale.

Uuring analüüsis andmeid ajavahemikus mai 2013 kuni juuli 2024, paljastades Bitcoini ja globaalsete likviidsuse vahelise korrelatsioonikordaja 0,94. See kõrge korrelatsioon viitab tugevale seosele kahe vahel.

Selguse huvides, M2 rahavarud on mõõt kogu käibel oleva raha kogusest. See hõlmab sularaha, arveldusdeponeeringuid ja muid kergesti ligipääsetavaid varasid, nagu hoiukontod ja lühiajalised deponeeringud. M2 mängib olulist rolli ka raha koguse jälgimisel, mis voolab läbi majanduse, mõjutades inflatsiooni, intressimäärasid ja üldist majandustegevust.

Lyn Alden kommenteeris ka, kuidas teised varad, näiteks aktsiad ja kuld, suhtlevad globaalsete likviidsusega. Aktsiaid mõjutavad ettevõtete tulud, mis võivad tekitada varieeruvust nende korrelatsioonis likviidsusega. Kuld, seevastu, omab “kaitsvat” loomust, mis võib mõjutada selle seost likviidsusega. Bitcoini korrelatsioon likviidsusega on aga selgem, kuigi selle kõrge volatiilsus võib mõnikord moonutada lühiajalisi mustreid.

“Bitcoini käsitletakse nagu riski võtvat kulda. Seega on selle korrelatsioon kõrgeim.”

Teadustöö järeldas, et Bitcoini tugev seos globaalsete likviidsustega muudab selle väärtuslikuks näitajaks investoritele ja kauplejatele. See aitab neil mõista laiemate makromajanduslike suundumuste ja globaalsete rahavarude muutusi. Aldeni sõnul “võib Bitcoini pidada peegliks, mis kajastab globaalsete rahaloome kiirus ja dollari suhtelist tugevust.”

Sel aastal tegi Lyn Alden julge ennustuse, et Bitcoini hinnad võivad järgnevate kahe aasta jooksul tõusta 200 000 dollarini, tugevdades oma usku Bitcoini tuleviku potentsiaali.

M2 Raha Varud On Tõusmas

Hiljutistes uudistes jagas turuanalüütik ‘Game of Trades’ oma 247 000 jälgijaga värskendust sotsiaalmeedia platvormil X. Ta märkis, et M2 rahavarud on taas laienema hakanud pärast sügavaimat kokkutõmbumist alates 1960. aastast.

St. Louis’i Föderaalreserv teatas, et M2 rahavarud hakkasid vähenema märtsis 2022, kuid muutsid suunda ja hakkasid tõusma märtsis 2024. Praegu on Ameerika Ühendriikides M2 rahavarud ulatunud 21,17 triljoni dollarini, mis tähistab 2% tõusu viimase kuue kuu jooksul.

M2 kasvu peetakse paljude analüütikute poolt positiivseks signaaliks Bitcoinile. Tõusvad rahavarud loovad tavaliselt rohkem likviidsust, mis võib tõsta varade hindu. Mitmed eksperdid ennustavad, et see trend võib käivitada tõusutrendi krüptovaluutaturul, neljas kvartal näib eriti lubav Bitcoini jaoks.

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele