Fed esimees Powell küsimusi “Kriitiline” hoiatus, sädemete äkiline $60K Bitcoin hind ja krüpto krahhi

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

Bitcoini väärtus on järsult langenud, langedes 3,1%, et läheneda 60 000 dollarile, pärast seda, kui üks peamisi miljardäride pöördumist krüptoraha suhtes. Viimase kuu jooksul on bitcoin langenud peaaegu 15%, arvestades muret eelseisva “tõelise korrektsiooni” pärast.

Seda langust mõjutavad ühe peamise bitcoini pooldaja märkused, kes soovitas, et bitcoin võib lõpuks asendada USA dollari. Vahepeal on Föderaalreservi esimees Jerome Powell rõhutanud “kriitilist perioodi” Föderaalreservi jaoks, viidates mittejätkusuutlikule eelarvepuudujäägi tasemele.

Euroopa Keskpanga konverentsil Portugalis märkis Powell: “Meie võlatase on täiesti jätkusuutlik, kuid tee, millel me oleme, ei ole jätkusuutlik.” Ta kritiseeris Bideni administratsiooni eelarvepoliitikat, rõhutades täieliku tööhõive ajal suure puudujäägi säilitamise riske, ja hoiatas, et selline tase on jõukal majandusajal jätkusuutmatu.

Mais tõstis rahandusminister Janet Yellen häireid USA kasvava 34 triljoni dollari suuruse võla suhtes, mis mõnede arvates võib Bitcoini hinna järgmise 18 kuu jooksul viia 1 miljoni dollarini.

Bitcoini-, krüpto- ja aktsiaturgude kauplejad on tähelepanelikult jälginud Föderaalreservi võimalike intressimäära kärpimise märkide osas. Analüütikud on hiljuti kohandanud oma ootusi seitsmest kärpimisest 2024. aastal vaid ühele või kahele.

Powell väljendas oma muret rahapoliitika tasakaalustamise pärast sel kriitilisel perioodil, öeldes: “Rahapoliitika tasakaalu saavutamine sel kriitilisel perioodil, see on tõesti see, mille üle ma mõtlen öösel.” See järgneb Fedi eelmisel kuul tehtud otsusele jätta intressimäärad muutmata ja anda märku ainult ühest kärpimisest 2024. aastal, kusjuures 2025. aastal on oodata veel rohkem kärpeid. Fed seisab silmitsi survega alandada intressimäärasid pärast agressiivseid tõstmisi pärast Novidi stiimulmeetmeid, mis õhutasid inflatsiooni.

AJ Belli investeerimisdirektor Russ Mould kommenteeris: “Powell ütles, et USA on tagasi “disinflatiivsel teel”, kuid lisas, et enne, kui Fed kaalub intressimäärade vähendamist, on vaja rohkem andmeid.” Mould märkis, et kuigi Powelli märkused võivad turu jaoks kõlada korduvalt, viitab tema mainimine inflatsioonitõrjest tugevamalt võimalikele intressimäära kärbetele peagi.

Tähelepanu on nüüd suunatud Fedi juuni istungi protokollide eelseisvale avaldamisele ja reedesele tööhõivearuandele, mis võib kindlustada ootusi septembrikuu intressimäärade alandamiseks, kui see näitab palkamise aeglustumist.

Pepperstone'i vanemuuringute strateeg Michael Brown mainis: “Oodatust pehmem tööhõivearuanne reedel, kui see peaks toimuma, kinnistaks tõenäoliselt veelgi nimetatud kärpimise juhtumit, millele turud omistavad umbes 70% tõenäosuse – võib-olla on see veidi alahinnatud.”

BTC-hinnagraafik-USD

Jätkuvalt kõrgemate intressimäärade keskkond on pannud maailma suurima varahalduri BlackRocki analüütikud hoiatama selle mõju eest bitcoini ja krüptoturgudele. Nad näevad ette, et keskpangad säilitavad kõrgemad intressimäärad kui enne pandeemiat, et võidelda jätkuva inflatsioonisurvega. See tuleb ajal, mil BlackRock, mis on tänavu Bitcoini hinna tõusu ajendanud Wall Streetil Spot Bitcoin ETF algatuse kaudu, teatas “pretsedenditu” stsenaariumist, mis võib mõjutada Bitcoini hinda ja laiemat krüptoturgu.

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele