NFT müük väheneb 44% Q2 kui memecoins lüüa turu tähelepanu

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

Vaatamata turu üldisele langusele, saavutasid PolitiFi ja loomateemalised memecoinid teises kvartalis suurt kasvu. See tõus toimus isegi siis, kui mittesüütamiskõlblike müntide (NFT) müük langes järsult.

Apollo Crypto investeerimisjuhi Henrik Anderssoni sõnul aitas see sissevool koos üldise krüptoturu langusega kaasa NFT-de müügi 44%-lisele langusele teises kvartalis. CryptoSlami andmetest selgub, et NFT-de müük kukkus esimese kvartali 4,14 miljardilt dollarilt 2,32 miljardile dollarile teises kvartalis.

Memecoini-müügigraafik-USD

Turu väljakutsed

“II kvartal oli raske, Bitcoin langes 15% ja paljud altcoinid toimisid veelgi halvemini,” ütles Andersson Cointelegraphile. Ta märkis ka, et memecoins on tõenäoliselt hõivanud osa turu tähelepanust, mis muidu oleks võinud minna NFT-dele.

Kuigi NFT-de müük on aeglustunud, jätkavad memecoinid jätkuvalt õitsengut, ainuüksi viimase 24 tunni jooksul on CoinGecko andmetel kauplemismaht 3,4 miljardit dollarit. USA presidendivalimistega seotud PolitiFi memecoinide tõus ja uued kuulsusmärgid Ethereumis ja Solana on seda suundumust soodustanud. Märkimisväärsed memecoins nagu MAGA (TRUMP) ja Pepe nägid teises kvartalis hinnatõusu.

Arengud Bitcoin-põhistes ordinaalides võivad lähikuudel ka traditsioonilistelt NFT-delt tähelepanu kõrvale nihutada, märkis Andersson. Siiski on aktiivsus Ordinals ja Runes viimasel ajal vähenenud, kusjuures Runesi tehingud langesid 88% võrreldes juuni tipptasemega.

Ordinals'i sissekirjutused ja Runes'id on viimase nädala jooksul panustanud vähem kui 2 Bitcoini (BTC) päevas kaevandamistasudesse.

Lootus NFT taaselustumisele

NFT-d nägid 2023. aasta viimases kvartalis väikest tõusu, kusjuures müük ületas 3 miljardit dollarit. See hõlmab 2023. aasta detsembris 1,77 miljardi dollari suurust müügikuud, mis on kõrgeim alates sellest, kui NFTde suvi hakkas 2022. aasta juunis langema.

CoinGecko andmetel on suuremad NFT-kollektsioonid nagu CryptoPunks ja Bored Ape Yacht Club endiselt märkimisväärsete turukattega, vastavalt 994,9 miljonit dollarit ja 345,9 miljonit dollarit.

Memecoini-projektide-nimekiri

Suurimad Ordinals projektid, NodeMonkes ja Bitcoin Puppets, on turukattega 121,1 miljonit dollarit ja 94,2 miljonit dollarit.

Vaatamata hiljutistele väljakutsetele on lootust, et NFT-d võivad 2024. aasta teisel poolel taaselustada.

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele