Coinbase langeb ülemaailmses edetabelis kolmandale kohale

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

Coinbase, suur Ameerika krüptovahetus, on kaotamas globaalses kauplemismahus intensiivse konkurentsi tõttu, kuna koha Bitcoin ETFide käivitamine USAs on turgu raputanud.

Plokiahela analüüsifirma Kaiko teatab, et Coinbase ei ole enam suuruselt teine ülemaailmses kauplemismahus. Alates oktoobrist 2023 on Coinbase'i turuosa langenud 11%-lt 8%-le. Vahepeal on konkureeriv börs Bybit nüüd umbes 16% ülemaailmsest kauplemismahust.

Bybiti kasv tuleneb Kaiko sõnul kauplemistasude alandamisest. See ei ole aga ainus põhjus tema edule. Bybit sai kasu ka Binance'i regulatiivsetest probleemidest.

Kaiko andmed näitavad, et Bybit'i mahu suurenemine on tingitud Bitcoin (BTC) ja Ethereum (ETH). Nende varade turuosa Bybitis on viimase aasta jooksul kasvanud 17%-lt 53%-le. Teisalt on Binance'il kasvanud rohkem altcoinidega kauplemine. Kuigi Binance jääb 54% turuosaga liidriks, on selle Bitcoini ja Ethereumi maht sel aastal langenud 59%-lt 43%-le. Kaiko viitab sellele, et see muutus võib olla tingitud riskisentimendi nihetest, mis kipuvad langema karuturgude ajal.

Vaatamata Bybit'i edule on Wall Street tõmbunud eemale. Citadel Securitiesi toetatud firma Hidden Road lõpetas mai lõpus oma klientidele juurdepääsu pakkumise Bybitile. Põhjuseks olid erimeelsused Bybiti KYC/AML (Know Your Customer/Anti-Money Laundering) menetluste üle. Bybit ei ole seda küsimust veel avalikult kommenteerinud. Pressiesindaja ütles aga, et platvorm on “pühendunud läbipaistvusele ja annab uuendusi, kui läbivaatamine edeneb”.

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele