2024 Bitcoini poolitamine: Boom või Bust kaevurite jaoks?

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

Kuna me sukeldume 2024. aastasse, jõuab krüptokogukonna põnevus crescendo, eriti kuna ootused kasvavad Bitcoini peatselt toimuva poolitamise ümber – pöördeline sündmus, mis võib ümber kujundada selle turu dünaamikat. On hädavajalik süveneda sellesse nähtusesse, arvestades selle ajaloolist tähtsust kogu krüptomaastiku transformatiivsete muutuste katalüsaatorina. Varasematest poolitustest saadud arusaamadega relvastatud, liigume edasi tähelepaneliku pilguga, tagades, et meie strateegiad lähtuvad nendest õppetundidest. Kuid mis eristab seda eelseisvat poolitamist? Süveneme sügavamalt üksikasjadesse.

Bitcoini teekond: Bitcoin: areng digitaalsest kullast haruldaseks plaatinaks

Bitcoini ülesehituse keskmes on teadlik püüdlus vähendada selle kättesaadavust aja jooksul, mis tõhusalt ohjeldab inflatsiooni. Piiratud ülempiiriga 21 miljonit Bitcoini, oleme juba ületanud 19,62 miljoni bitcoin'i verstaposti. See nappus koos Bitcoini kontrollitud ringlusse laskmisega toetab selle võrdlust “digitaalse kullaga”, sest mõlemale varale on omane haruldus.

Mõeldes Bitcoini plokiahelat kui tiksuvat kella, näeme, et umbes iga 210 000 ploki järel, mis vastab umbes neljale aastale, toimub poolitamine, mille tulemuseks on plokkide tasu poole võrra vähenemine. See protokoll on kehtinud alates Bitcoini loomisest 2009. aastal, alustades tasu 50 BTCga ploki kohta ja vähendades seda järk-järgult 3,125 BTC-ni aastaks 2024.

Stock-to-Flow suhe, mis on mõõdik, mis võrdleb olemasolevat pakkumist uute müntide sissevooluga, näitab, et pärast 2024. ja 2028. aasta poolitamist on Bitcoin 2032. aastaks haruldasem kui plaatina, mis tugevdab veelgi selle staatust kui kulla sarnast ihaldatud vara.

Kasvumustrid pärast Bitcoini poolitusi

Bitcoini ajaloolise arengutee üle mõtiskledes pärast poolitusi ilmneb tähelepanuväärsete hinnakõikumiste muster. Pärast 2012. aasta poolitamist kasvas Bitcoini turukapital 100 päeva jooksul 342%, kusjuures tipphind tõusis järgmisel aastal 1152 dollarini, mis tähendab 8761% tõusu. Samuti tõusis Bitcoini hind pärast 2016. aasta poolitamist, mis vähendas plokipreemiaid poole võrra 12,5 BTC-ni, järgmisel aastal 17 760 dollarini, mis peegeldab 2572% tõusu. Viimane poolitamine 2020. aastal, mis vähendas tasu 6,25 BTC-ni, tõi Bitcoini hinna järgmisel aastal 67 549 dollarini, mis tähendas märkimisväärset 594% kasvu.

Spekulatiivsete prognooside tegemine varasemate suundumuste põhjal, võttes arvesse kasvumäärade vähenemist pärast poolitamist, näitab, et pärast 2024. aasta poolitamist võib kasvumäär olla ligikaudu 155,79%, mis võib viia Bitcoini hinna ühe kuni pooleteise aasta jooksul ligikaudu 111 807 dollarini. Siiski on oluline rõhutada, et sellised prognoosid on spekulatiivsed ja ei tohiks olla investeerimisotsuste ainuke alus.

Kaevurite ellujäämine: Navigatsioon krüptomaastikul

Bitcoini kaevurite jaoks tekitab 2024. aasta poolitamine märkimisväärseid väljakutseid. Kuna tasu väheneb poole võrra, satuvad vananenud seadmeid kasutavad kaevandajad, kes seisavad silmitsi ülemääraste elektrikuludega, ebakindlasse olukorda. Teatavates piirkondades, näiteks Itaalias, võib ühe Bitcoini kaevandamise maksumus konkureerida luksusspordiautode maksumusega, ulatudes kuni 208 560 dollarini.

2024 aasta poolitamine on valmis muutma kaevandamismaastikku, meenutades “Näljamängude” sarnast kõrgetasemelist areeni, kus ainult kõige tõhusamad kaevandajad, kellel on juurdepääs taskukohasele energiale, saavad edukalt tegutseda. See on tunnistus krüptoökosüsteemi arenevast dünaamikast, kus strateegiline osavus ja vastupidavus määravad edu sellel karmi konkurentsiga areenil.

Sisuliselt tõotab 2024. aasta Bitcoini poolitamine olla seismiline sündmus, mis kuulutab olulisi muutusi kaevandamistegevuses ja võib katalüüsida olulist hinnakõikumist. See majandusteooria ja tehnoloogiliste uuenduste kokkulangemine kätkeb endas krüptoala ahvatluse. Olenemata sellest, kas te kaevandate aktiivselt, hoiate või lihtsalt jälgite kõrvalt, pange kinni – see peatükk teeb kindlasti ajalugu!

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele