Caroline Ellison, endine Alameda Researchi tegevjuht, mõisteti kaheks aastaks vangi

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

Teisipäeval mõistis föderaalkohtunik endise Alameda Researchi tegevjuhi Caroline Ellisoni 24 kuuks vanglasse.

Kohtunik märkis, et 29-aastane Ellison võib oma karistuse kanda minimaalse turvalisusega vanglas, mis asub Bostonis, kus elab tema perekond. Ta peab tagasi maksma ka peaaegu 11 miljardit dollarit. Pärast vanglakaristuse läbimist vabastatakse ta kolme aasta jooksul järelevalve alla.

Kohtunik Lewis A. Kaplan väljendas Ellisoni suhtes kaastunnet, vaatamata karistusele; Ellison oli valitsuse kohtuprotsessi jaoks oluline tunnistaja Sam Bankman-Friedi, FTX tegevjuhi ja endise prokuröri poiss-sõbra, vastu. Mõni minut enne karistuse kuulutamist ütles ta: “Sa olid haavatav ja sind kasutati ära.” “Sa oled tõeliselt kahetsusväärne.”

“30 aasta jooksul olen näinud palju koostööalti, kuid ma ei ole kunagi näinud kedagi nagu proua Ellison,”

märkis Kaplan, tunnustades Ellisoni koostööd.

Siiski tõi ta välja, et FTX oli üks halvimatest rahaliste petustest, mis kunagi selles riigis toime pandud, ja Ellisoni abi ei olnud piisav, et teda vanglasse saatmisest päästa. Kaplan ütles: “Nii tõsise juhtumi puhul ei saa see olla ‘vabastuskart'.” Seejärel palus ta Ellisonil seista ja aktsepteerida oma 24-kuuline vanglakaristus. Ellison peab teenima vähemalt 75% oma karistusajast, enne kui tal on võimalus vabastamiseks, kuna tegu on föderaalse kuriteoga.

Eelmisel aastal Bankman-Friedi kriminaalasjas tunnistas Ellison tema vastu, väites, et ta üritas ära osta välismaiseid ametnikke ja teadlikult andis laenuandjatele vale finantsteavet.

Enne teisipäevast kuulamist ütles prokuratuur karistuse määramisel, et tema tõendid olid Bankman-Friedi süüdistuse “nurgakivi”. Sel aastal leiti Bankman-Fried süüdi kõigis seitsmes temale esitatud pettuse ja vandenõu süüdistuses ning ta sai 25-aastase karistuse. Praegu vaidlustab ta otsuse. Teisipäeval kohtuniku ees oma märkustes kordas USA abiprokurör Danielle Sassoon, kes juhtis Bankman-Friedi kohtuprotsessi, seda memorandumi sisu.

Ellisonit kohtus esindanud Wilmer Hale’i tegevpartner Anjan Sahni väitis, et tema klienti petti Bankman-Fried, kellega tal oli kunagi olnud seksuaalsuhted. Ellison osales petus skeemis, et meeldida Bankman-Friedile, kuid pärast FTXi ebaõnnestumist ütles tema advokaat, et “ta on leidnud oma moraalitunde”.

Enne karistuse välja kuulutamist pidas Ellison lühikese kõne, kus ta väljendas soovi vabandada FTXi ja Alameda endiste klientide ning oma endiste kolleegide, sõprade ja perekonna ees.

Ta vastas, värisevalt:

“Inimese aju ei suuda suuri numbreid mõista.” “Ma ei oska isegi ette kujutada valu, mida olen põhjustanud.”

Enne kui Ellison peab vabatahtlikult Pankrotiametile enese üle andma, et alustada karistuse kandmist, on tal jäänud umbes nelikümmend viis päeva.

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele