Krüptovaluutade Omaksvõtt 2024: India ja CASO Riigid Juhivad!

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

2024. aasta globaalne krüptovaluutade omaksvõtu indeks näitab, et Kesk- ja Lõuna-Aasia ning Okeaania (CSAO) piirkond jätkab krüptovaluutade omaksvõtu juhtimist. See piirkond on kindlalt tõestanud end globaalsete krüptomaastike eesotsas. Indeks hindab riike nende krüptovaluutade kasutuse ja kaasatuse taseme põhjal, arvestades erinevaid aspekte krüptotehingutest ja detsentraliseeritud rahanduse (DeFi) tegevustest.

Globaalne Krüptovaluutade Omaksvõtu Indeks 2024: Ülevaade

Hinnangusüsteem põhineb neljal peamisel mõõdikul: keskendatud teenustes saadud krüptovaluuta koguväärtus, jaemüügitehingute maht alla $10,000, tehingu maht detsentraliseeritud rahanduses (DeFi) ja jaemüügitegevused DeFi-s. Neid tegureid analüüsides annab indeks põhjaliku ülevaate sellest, kuidas riigid krüptovaluutasid omaks võtavad.

Seitsme top 20 riigi hulgast krüptovaluutade omaksvõtul pärinevad CSAO piirkonnast, kinnitades selle positsiooni kui kõige mõjukam ja aktiivsem ala krüptovaluutade kasutuses. Chainalysisi aruande kohaselt paistab CSAO piirkond silma kohalike krüptovahetuste, kaupmeeniteenuste ja kiiresti kasvava detsentraliseeritud rahanduse sektoriga.

Top 20 Krüptovaluutade Omaksvõtu Riiki: 2024. Aasta Indeks

India, suur mängija CSAO piirkonnas, on Globaalsete Krüptovaluutade Omaksvõtu Indeksis esikohal. India juhib nii keskendatud teenustes saadud krüptovaluutade koguväärtuses kui ka jaemüügitehingute väärtuses keskendatud teenustes. India's suur elanikkond, kasvav tehnoloogiline infrastruktuur ja suurenev huvi digitaalsete valuutade vastu on aidanud sellele juhtpositsioonile. Nigerias on globaalses reitingus teine koht, näidates tugevat sooritust jaemüügitehingutes keskendatud teenustes ja detsentraliseeritud rahanduses.

Ülemaailmne-krüpto-kasutuselevõtu-indeksi-skoor

Nigeeria on saanud Aafrika krüptovaluutade keskpunktiks, tänu oma noorele elanikkonnale ja vajadusele traditsiooniliste finantsteenuste alternatiivide järele. Indoneesia on kolmandal kohal, paistab silma detsentraliseeritud rahanduse tegevustes ja jaemüügitehingutes DeFi-s, rõhutades riigi kasvavat kaasatust detsentraliseeritud platvormidesse.

Top 20 riiki globaalsete krüptovaluutade omaksvõtul CSAO piirkonnast on India, Indoneesia, Vietnam, Filipiinid, Pakistan, Tai ja Kambodža. Igaüks neist riikidest on näinud olulist kasvu krüptovaluutade kasutamises, mille ajendiks on vajadus finantseinklusiivsuse järele, tehnoloogiline omaksvõtt ja valitsuse poliitikad, mis on kas neutraalsed või krüptovaluutadele toetavad.

Lisaks nendele CSAO riikidele on teised peamised mängijad top 20 hulgas Nigeeria, Ameerika Ühendriigid, Ukraina, Venemaa, Brasiilia, Türgi, Ühendkuningriik, Venezuela, Mehhiko, Kanada, Lõuna-Korea ja Hiina. Igaüks neist riikidest on näidanud erinevat taset krüptovaluutade omaksvõtus, olenevalt kohaliku majanduse tingimustest ja regulatiivsetest raamistikest.

Üks üllatav järeldus raportist on Ameerika Ühendriikide positsioon. Kuigi USA hoiab üldises reitingus neljandat kohta, on see keskendatud teenustes jaemüügitehingutes nõrk. See viitab sellele, et kuigi USA-l on tugev kohalolek suurte krüptovaluutade tehingute ja investeeringute valdkonnas, jääb jaemüügikasv maha. Hiina, vaatamata oma rangetele regulatsioonidele krüptovaluutadele, on ikkagi kahekümnendal kohal. See on märkimisväärne, arvestades riigi pingutusi krüptoaktiivsuse piiramise nimel õigusaktide ja regulatiivsete meetmete kaudu.

Kokkuvõttes näitab 2024. aasta globaalne krüptovaluutade omaksvõtu indeks selget suunda: arenevad majandused ületavad arenenud riike krüptovaluutade omaksvõtus.

See muutus võib olla tingitud mitmest tegurist, sealhulgas vajadusest finantsealternatiivide järele piirkondades, kus on piiratud juurdepääs traditsioonilisele pangandusele, mobiilitehnoloogia kiirest kasvust ja krüptovaluutade suurenevast kasutamisest rahaülekannetes ja väiksemates tehingutes. Seevastu arenenud majandustel on tavaliselt rohkem väljakujunenud finantssüsteemid, mis võivad aeglustada alternatiivsete digitaalsete valuutade omaksvõttu. Siiski näitab kasvav huvi DeFi ja laiemate krüptoturgude vastu, et omaksvõtt jätkub üle kogu maailma.

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele