Krüptovaluutad võivad Ameerika Ühendriikide valimisi esmakordselt mõjutada, uuringud näitavad

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele

Krüptovaluutad on valmis mängima olulist rolli järgmistes Ameerika Ühendriikide presidendivalimistes. Üha rohkem Ameerika krüptoinvestoreid väljendab muret selle üle, kuidas kandidaadid plaanivad reguleerida kiiresti kasvavat tööstust. See küsimus muutub paljude valijate jaoks otsustavaks teguriks.

Gemini, Winklevosside kaksikute asutatud krüptovaluutade vahetus, uus aruanne näitab, et suur enamus Ameerika Ühendriikide krüptovaru omanikest kaalub kandidaadi seisukohti krüptovaluutade reguleerimise osas oma hääle andmisel novembri valimistel.

10. septembril 2024 avaldatud Gemini „Globaalne krüptovaluuta seis“ aruanne küsitles 6 000 täiskasvanut erinevates riikides, sealhulgas Ameerika Ühendriikides, Ühendkuningriigis, Prantsusmaal, Singapuris ja Türgis. Küsitlus viidi läbi internetis 23. maist kuni 28. juunini 2024.

73% Ameerika Ühendriikide krüptovaru omanike arvestab kandidaadi krüptovaluuta kava

Gemini aruande kohaselt ütles 73% Ameerika Ühendriikide küsitletud krüptovaluuta omanikest, et kandidaadi seisukoht krüptovaluutade reguleerimise osas mõjutab nende hääletamisotsust. Nendest 37% märkis, et see avaldab „suurt mõju“ sellele, kuidas nad oma hääle annavad.

Ameerika-Ühendriikide-krüptovaru-omanike-arvestab-kandidaadi-krüptovaluuta-kava

Küsitluse tulemused näitavad, et krüptovaluutade reguleerimine muutub Ameerika Ühendriikide poliitikas peamiseks teemaks. Esmakordselt riigi ajaloos on krüptovaluuta poliitika peamine kampaaniateema presidendivalimistel. See muudatus peegeldab, kui sügavalt on krüptovaluutad end viimastel aastatel finants- ja poliitiliste aruteludega seotud.

Regulatiivsed mured peletavad ära varasemaid ja mitte-krüptovaluuta omanike

Üks aruande peamisi tähelepanekuid on, et Ameerika Ühendriikide krüptoinvestorid on üha enam mures regulatiivse ebakindluse pärast. Seda ebakindlust nähakse kui kasvavat takistust digitaalsete valuutade investeerimisele.

2024. aastal nimetas 38% küsitletutest regulatiivsed probleemid suureks takistuseks krüptovaluutaturule sisenemisel, võrreldes 28%-ga, kes väljendas sama muret 2022. aastal. Andmed näitavad, et kuna krüptovaluutad muutuvad üha peavoolulisemaks, on küsimused nende reguleerimise kohta paljude potentsiaalsete investorite peamised mured.

krüptoinvestorid-muretsevad-regulatiivse-ebakindluse-pärast

Hoolimata nende regulatiivsete murede suurenemisest, osaleb üha rohkem Ameerika kodanikke krüptovaluutades. Küsitletud, kes ei ole krüptovaluutadega kokku puutunud, on vähenenud 75%-lt 2022. aastal 65%-ni 2024. aastal. Samal ajal on praeguste krüptovaru omanike arv kerkinud kergelt, 20%-lt 21%-ni sama perioodi jooksul.

Tähtsam veel, varasemate krüptovaluuta omanike protsent on tõusnud järsult, 5%-lt 2022. aastal 14%-ni 2024. aastal. See näitab, et kuigi mõned inimesed võivad olla oma varasid müünud, on neil endiselt kogemusi krüptovaluutadega.

krüpto-omandiõigus-riikide-kaupa

Teisest küljest viitavad mõned teised aruanded, et Ameerika Ühendriikide täiskasvanute arv, kes kasutab krüptovaluutat, on viimastel aastatel vähenenud. Ameerika Ühendriikide Föderaalse Reservi majapidamiste ökonoomika ja otsuste tegemise uuringu kohaselt teatas 2023. aastal ainult 7% Ameerika täiskasvanutest, et nad kasutavad krüptovaluutat.

See on märgatav langus 10%-lt 2022. aastal ja 12%-lt 2021. aastal. Need arvud viitavad sellele, et kuigi huvi krüptovaluutade vastu jääb tugevaks, võib olla osa elanikkonnast, kes astub samm tagasi otsesest kasutamisest, võib-olla murede tõttu volatiilsuse või ebaselgete regulatsioonide tõttu.

Kokkuvõttes, kui 2024. aasta Ameerika Ühendriikide presidendivalimised lähenevad, mängivad kandidaatide seisukohad krüptovaluutade reguleerimise osas tõenäoliselt olulist rolli valijate otsuste kujundamisel, eriti nende seas, kes on juba investeerinud digitaalsetesse valuutadesse.

Regulatiivsete murede suurenemise ja krüptoturu kasvava osaluse tõttu on see teema tõenäoliselt poliitilise arutelu tipus ka lähitulevikus.

Algaja

Algaja juhend krüptoraha kohta

Vahepealne

Blockchaini ja krüpto vahepealne juhend

Ekspert

Krüptoraha uudised ekspertidele